FAQ

Hur får jag mitt användar ID? 

För att få tillgång till din klubbs MarketPlace krävs att du är upplagd i systemet. Kontakta din klubb om ert företagsnamn inte finns upplagt.

Hur får jag ett nytt lösenord?

Gå till till din klubbs marketplace, ex ois.neveroffside.com > klicka på Logga in längst upp till höger på sidan > klicka på länken Glömt lösenord? > Ange din e-post adress och klicka på Återställ lösenord > Du får nu en länk skickad till din e-post, klicka på länken och följ instruktionerna för att sätta ett nytt lösenord

Hur ändrar jag min personliga- och företags profil?

Logga in på din klubbs MarketPlace > klicka på Företagsinformation för att redigera information om ditt företag samt lägga till eller ta bort kontaktpersoner.

Aktiveringsmejl kommer inte fram till min e-post?

Kontrollera om det hamnat i skräpposten > ligger det inte i skräpposten, kontrollera med IT-ansvarig på er företag om en eventuell brandvägg kan ha filtrerat bort e-posten

Hur många administratörer kan vi vara?

Ni kan vara obegränsat med användare och kontaktpersoner på ert företag.

Hur lägger jag upp ett nytt erbjudande?

Logga in på din klubbs MarketPlace (ex ois.neveroffside.com) > klicka på Erbjudanden > klicka på knappen Lägg till Erbjudande > Fyll i nödvändiga fält och glöm inte ladda upp en bra bild

Hur tar jag bort ett erbjudande?

Logga in på din klubbs MarketPlace > klicka på Erbjudanden > välj Statistikvy till höger > Längst till höger i tabellen visas en röd papperskorg, klicka på den för att ta bort erbjudandet.

Hur många erbjudanden kan jag ha samtidigt?

Ert företag kan ha obegränsat antal erbjudande upplagda samtidigt. Tänk dock på att inte ha två identiska erbjudanden upplagda samtidigt.

Hur utformar jag bäst ett erbjudande?

Läs separat instruktion. Klicka här

Hur kan jag få statistik och fakta på hur många som läst och klickat vidare från mitt erbjudande?

Ja, systemet visar statistik på hur många som har klickat på ditt erbjudande samt hur många som klickat på "Länkknappen", dvs den knapp som länkar vidare till er självvalda landningssida. Länkknappen utformar du själv genom att ange en passande text, ex "Köp produkt"

Hur kan jag mäta och kontrollera hur många som köpt vårt erbjudande?

Systemet visar inte hur många som köpt produkten men genom att använda rabattkod kan du själv mäta antalet köp.

Hur kan jag begränsa vilka som får mitt erbjudande?

Du kan inte begränsa vilka som ser ditt erbjudande, däremot kan du ställa som motkrav att ex medlemskap i klubben krävs för att få ta del av erbjudandet. Du kan också ställa som motkrav att det gäller en viss partnernivå inom klubbens nätverk.

Hur kan jag begränsa hur många erbjudanden som jag har?

I administrationsgränssnittet, dvs när du loggat in på MarketPlace, så får du en tydlig översikt på vilken status dina erbjudanden har. Publikt betyder att erbjudandet är aktivt och syns för besökarna på MarketPlace. Väntar betyder att erbjudandet kommer att bli publikt vid ett senare valt datum. Utgått betyder att erbjudandet löpt ut och inte längre syns för besökarna.

Hur kommer mitt erbjudande att marknadsföras?

Klubben marknadsför den här digitala marknadsplatsen och utvalda erbjudanden via sin hemsida, sociala medier och e-post. Samt i övrigt där det är lämpligt i klubbens övriga kommunikations kanaler.

Vad kostar det att finnas tillgänglig och lägga upp erbjudande?

Det är en uppgörelse mellan dig och klubben. Men oftast är det en del av det sponsorpaket du köpt av din klubb. Kontakta din klubb snarast för mer info.

Kan jag bara göra mitt företag synligt här utan att presentera något erbjudande?

Ja, det är går bra att bara fylla i sin företagsprofil. Vi rekommenderar dock att alla formar minst ett erbjudande, även om det bara är information om företaget och vilka produkter eller tjänster man erbjuder. Det är bra för sökbarheten.

Hur tjänar klubben pengar på den här marknadsplatsen?

Oftast som en del av deras ordinarie sponsorerbjudande eller genom att ta ut en extra årlig avgift.